Yolculuğumuz, buluşma noktalarımızdan sizleri aldıktan sonra başlıyor. (2 gün önce buluşma saatleri telefonunuza ortak Whatsaap grubu üzerinden bildirilecektir) İPSALA sınır kapısına gelerek pasaport kontrol işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz.
Dedeağaç, Gümülcine, İskeçe güzergâhından, sabah saatlerinde, Osmanlı döneminde Selanik Vilayetinin 3. Sancağı olan Drama’ya varıyoruz. Kısa şehir turunun ardından, şehrin koruyucusu kabul edilen Azize Barbara’nın adını taşıyan Su Kaynaklarında mola veriyoruz. Ardından Osmanlı dönemi yapılarından olan, Beyazıt Camii'ni ziyaret ederek, kent merkezinde alışveriş ve için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından, oluşumu 2 milyon yıl olarak hesaplanan, Dünyanın en büyük nehir mağarası olan, sarkıt ve dikitleriyle ünlü Alystrati Mağarasını ziyaret ediyoruz. Ziyaretimizi takiben Serez’e ulaşıyor, bugün Arkeoloji Müzesi olarak faaliyet gösteren Çandarlı İbrahim Paşa Bedestenini serbest olarak ziyaret ediyoruz. Şehrin ünlü merkezinde öğle yemeği, gezinti ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra Osmanlı dönemi eserleri olan Vilayet binasını ve Zincirli Camii görerek yapacağımız kısa yürüyüş turumuzun ardından Serez’den ayrılıyor ve Selanik’e ulaşıyoruz. Merkezi konumda buluna otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde. Akşam yemeğini sonrası, dileyen misafirlerimiz kent meydanlarında NOEL PAZARLARINA, katılabilirler
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, kentin merkezinde bulunan Vardaris Meydanını, Kral Konstantin Heykeli'ni, İzmir’in Kordonu’na tıpatıp benzeyen Niki (Zafer) Bulvarını, Osmanlı dönemi yapılarından Gümrük Binasını görerek turumuza başlıyoruz. Selanik’in sembolü olan Beyaz Kulede kısa bir fotoğraf molası verdikten sonra İskender Heykelini, Döner Kulesi ile Fuar alanını görerek, kentin doğusuna doğru devam ediyoruz. Sabri Paşa Şadırvanını, Aristoteles Üniversitesi Kampüsünü, Romalı komutan Galerios’un Perslere karşı başarılı savaşlarını konu alan kabartmalarla süslenmiş Zafer Takını, Osmanlı döneminde camii olarak faaliyet gösteren Rotonda’yı, Bey Hamamı'nı görerek şehir merkezine ulaşıyoruz. Osmanlı dönemi en eski eserlerinden olan Hamza Bey Camii, Evliya Çelebi’nin Balkanların en güzeli olarak tanımladığı Bedesteni, bugün Makedonya ve Trakya Bakanlığı olarak faaliyet gösteren Osmanlı yapısı Hükümet Konağı diğer göreceğimiz yerler arasında... Ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ve çocukluk yıllarını geçirdiği ve bugün Türk Konsolosluğu bahçesinde bulunan Atatürk Evi'ni ziyaret ediyoruz. Ziyaretimizi takiben Bizans Kalesini göreceğimiz ve panoramik olarak kenti seyredeceğimiz Ano Poli (Yukarı Şehir) bölgesine gidiyoruz. Osmanlı döneminde “Bayır” adını taşıyan mahallede Eski Türk Evleri arasında keyifli yürüyüşler yaparak, fotoğraf kareleri ile anılarımızı pekiştireceğiz. Selanik Sancakbeyi İshak Paşa tarafından 1484 yılında yaptırılan Alaca İmaret Camii ve Selanik’in koruyucu azizi olan Aziz Dimitri adına inşa edilen Aziz Dimitri Kilisesini ziyaret edip öğle saatlerinde turumuzu tamamlıyoruz. Şehrin merkezi ışıltılı yılbaşı güzelliklerini görebileceğimiz Aristoteles Meydanında öğle yemeği, gezinti ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Otelimize geliyor ve yılbaşı akşamı için hazırlanıyoruz. Rehberimizin belirlediği saatte lobide buluşuyor ve yılbaşı eğlencesini yapacağımız restoranımıza gidiyoruz. Dolu dolu bir program ile geçen bir gecede hep birlikte yeni yılı karşılıyor ve ardından otelimize dönüyoruz. Gecelerini uzatmak isteyen misafirlerimiz için havai fişek gösterileri eşliğinde konserler ile Aristoteles Meydanı iyi bir seçenek olacaktır.
Otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra Selanik’ten ayrılıyor, Kuzey Ege sahilinde bulunan Türkiye’de “Kavala Kurabiyeleri” olarak bilinen Karvali Kurabiyelerinin üretim yerine, Nea Karvali’ye ulaşıyoruz. Buradaki kısa molamızın ardından Osmanlı döneminde Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilen Su Kemerlerini görerek giriyor ve şehrin en eski yerleşim bölgesinde keyifli bir yürüyüş turuna çıkıyoruz. Mübadele sonrası kiliseye çevrilmiş olan Pargalı İbrahim Paşa Camii görerek, kentin en görkemli anıtsal yapısı olan Kavalalı Mehmet Ali Paşa tarafından yaptırılan İmaret Külliyesi'ni, doğduğu evi, heykelini ve kenti panoramik olarak seyredeceğimiz tepede bulunan Meryemana Kilisesini ziyaret ediyoruz. Ardından yemek ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Rehberimizin belirlediği saatte buluştuktan sonra Kavala’dan ayrılıyor, Lozan Anlaşması ile Mübadeleye sınır teşkil eden Karasu (Nestos) Nehrini de görerek, İskeçe, Gümülcine, Dedeağaç güzergahından, İpsala Sınır Kapısına varıyor, pasaport ve gümrük işlemlerini takiben, freeshopta serbest zaman veriyoruz. Sabahın erken saatlerinde İzmir’e ulaşıyoruz.
YILBAŞI ÖZEL SELANİK - KAVALA... ve diğer hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.