
Samos (Sisam)'un sahil şeridinde Yunan mimarisine uygun tarzda pek çok ev vardır. Uzun yürüyüşü sevenler için tertemiz havası ile ideal bir parkurdur. Burada zamanın geçmesini istemeyeceksiniz.
Samoslular ile çok fazla ortak noktamız vardır. Mangalda gelen çipura, mezeler ve uzo, muhteşem bir bütünlük sağlamaktadır. Tıpkı ülkemizde olduğu gibi cacık onlarda da vardır ve adı Tzatzikidir. Ancak susuz, son derece koyu kıvamlı ve bol sarımsaklıdır. Bilindik bir tat daha Greek Salad... Çoban salatasının üzerine beyaz peynir koyup kekik ilave edin. 'Greek salad' hazır..
Kokkari'den Pythagorion'a harika bir manzara eşliğinde geçeceksiniz. Pythagorion, ünlü matematik bilgininin yaşadığı şirin kasabadır ve Marmaris'i çok andırır. Gelenekselliğinden hiç bir şey kaybetmemiş bir yerdir Pythagorion. Burada denizin çağrısına kulak tıkayamazsınız. Zamanınız varsa kumsalda güneşlenme ve yüzme fırsatını kaçırmamalısınız. Pythagorion'un yukarısında bulunan kiliseyi ziyaret etmeden önce manzaranın fotoğrafını çekebilirsiniz. Beyaz badanalı kubbe şeklindeki yapılar, arkada deniz manzarası ve çanlar ise doğa ile ibadetin buluştuğu noktadır ve kartpostallarda işlenen konuların başında gelir.